Duurzame babykleding voor je kleintje

Ben je vader of moeder van een pasgeboren baby’tje? Of is je kleintje al een stuk groter? Dan weet je er alles van. Je wilt alleen het beste voor je zoontje of dochtertje. Je wilt dat je kindje veilig en gelukkig kan opgroeien en je wilt natuurlijk dat ze een onbezorgde jeugd hebben. Omdat klimaatverandering een steeds grotere rol speelt, zie je dat zowel bij kinderen als ouders er meer belangstelling is voor duurzaamheid. 

Ook kledingmerken, zoals Dirkje, spelen in op deze trend en komen met hun eigen duurzame baby- en kinderkleding.

Wat zijn de voordelen van duurzame kinderkleding?

Dat we te maken hebben met de negatieve gevolgen van de klimaatverandering is een feit. Daarom zullen we allemaal onze levensstijl moeten aanpassen. Niet alleen het verkeer of de industrie, maar ook de fashion branche moet daarin een bijdrage leveren. Biologische babykleding wordt gemaakt van 100% biologisch katoen en tijdens de productie van de kleding wordt er geen gebruik gemaakt van vervuilende stoffen of chemicaliën. Hierdoor wordt de impact op het milieu aanzienlijk verkleind. 

Maar biologische kleding heeft niet alleen voordelen voor het milieu. Ook je kleintje heeft er baat bij. Zo is biologisch katoen heerlijk zacht en comfortabel, wat natuurlijk helpt bij een goede nachtrust, maar ook gewoon lekker zit tijdens het kruipen, lopen of spelen. Daarnaast is de kans op een allergische reactie bij je zoontje of dochter een stuk kleiner, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van stoffen die kunnen irriteren. 

Biologische babykleding van Dirkje

Bij de lancering van de officiële Dirkje webshop werd de biologische babykleding collectie geïntroduceerd. Nog niet alle Dirkje babykleding is gemaakt van 100% biologisch katoen, maar Van Gennip Textiles, het moederbedrijf van Dirkje, wil hier wel snel verandering in brengen. Vind je duurzaamheid belangrijk? En wil je graag biologische kleding voor je kindje? Dan vind je nu al verschillende Dirkje items in de webshop. Zo kun je nu al bij Dirkje slagen voor mooie, duurzame t-shirts, rompertjes, pyjamas, maar bijvoorbeeld ook voor een compleet Dirkje setje. Zo’n setje is natuurlijk ook een heel leuk kraamcadeau om te geven aan een vader of moeder. 

Ben je benieuwd naar de Dirkje babykleding? Neem dan eens kijkje op de nieuwe webshop!

Geplaatst in: Kids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *