Opbouw zwembad

Iedereen een zwembad in zijn tuin!

Weet je nog? Vroeger toen je op vakantie ging naar Zuid-Frankrijk of Spanje? Daar zag je huizen met mooie zwembaden in de tuin. Toentertijd een teken van pure luxe. Maar die luxe kan iedereen tegenwoordig wel in huis halen. Sinds enige jaren zijn er hoogwaardige opzetzwembaden beschikbaar waarmee jij je tuin kunt ombouwen tot een heus waterparadijs! In dit artikel vertellen we je over het ideale zwembad voor jouw tuin!

Opbouw zwembad

Wat is een opzet Zwembad?

Een zwembad aanleggen is erg duur en dan hebben we het nog niet over het onderhoud van je zwembad gehad. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een opzet zwembad. Dit is een zwembad met een buizenframe of een metalen frame, dat je heel eenvoudig in elkaar kunt zetten. Breekt het mooie weer aan, dan kun je het zwembad opzetten. Tegen de tijd dat de herfst zijn intrede doet kun je het zwembad weer uit elkaar halen en opbergen. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar ook een stuk goedkoper dan een ‘vast’ zwembad.

Past zo’n zwembad wel in mijn tuin?

Heb je een kleine tuin of wil je dat je zwembad niet te veel ruimte inneemt? Geen zorgen. Je vind opbouw zwembaden in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een mooi rond zwembad, dat niet teveel ruimte inneemt. Zo kun je kiezen voor een zwembad met een diameter van 2,5 tot 3 meter. 

Maar je hebt ook hele grote opbouw zwembaden. Deze modellen zijn vaak zo’n 5 tot wel 6 meter lang. Hierin kun je dus makkelijk een paar baantjes trekken of lekker rond blijven zwemmen. 

Welk zwembad moet ik kopen?

Als het gaat om opzetzwembaden, dan zijn er eigenlijk twee merken waar je uit kunt kiezen. Zo heb je het merk Intex met een groot assortiment zwembaden en jacuzzi’s. Daarnaast heb je ook de Bestway zwembaden waar je uit kunt kiezen. Beide merken hebben een groot assortiment zwembaden in verschillende soorten, vormen en maten. Ga zelf eens na wat voor een soort zwembad wilt hebben en op welke plek je het zwembad wilt neer zetten. Zo kom je al gauw uit bij een geschikt model. 

Hoe moet je zo’n zwembad onderhouden?

Hier komt het grote voordeel van een opzetzwembad. Als je het zwembad niet gebruikt, hoef je hem ook niet te onderhouden. Je hoeft het water gedurende de winter niet te onderhouden en ben je klaar met zwemmen, dan berg je het zwembad op en heb je weer alle ruimte in de tuin. Tijdens het hoogseizoen kun je gebruik maken van tal van filters en accessoires om je water schoon en je zwembad fris te  houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *