Vintage interieur tips

Geef je interieur een vintage uitstraling

Oude spullen zijn weer helemaal hot! Oude platenspelers zijn niet meer aan te slepen en er zijn zelfs weer echte platenzaken, waar je terecht kunt voor zowel oude als nieuwe nummers op vinyl. Maar je ziet bijvoorbeeld ook steeds meer kleding terug uit de jaren ’60 en ook in de interieurwereld zijn oude stijlen weer helemaal hot! Wij geven je een aantal tips om jouw huis een echte vintage uitstraling te geven.

Kies weer eens voor behang

Vroeger was behang in huis eigenlijk heel alledaags, schilderen deed men niet zo veel. Waarschijnlijk kan jij je het behang van je ouders of van je opa en oma nog herinneren van toen je klein was. Vaak was het behang een beetje bruin of grijzig en kon het soms zelfs een verweerd uiterlijk hebben. Dat wilden wij een hele tijd niet meer. Maar tegenwoordig vind je zoveel mooie, nieuwe soorten behang in uiteenlopende designs. Zo kan je kiezen voor fraaie, geometrische patronen, een heuse muurschildering of haal ‘flower power’ in huis met een bloemetjes behang.

Sfeervolle verlichting

Mooie, oude lampen kunnen voor veel sfeer zorgen. Vooral als je een vintage of retro interieur hebt. In tegenstelling tot meubels of ander woondecoratie, zoals bijvoorbeeld tapijt, vergaan lampen niet zo snel. stoffen en materialen zoals hout verweren en worden op den duur slecht, waardoor meubels niet meer te gebruiken zijn of niet mooi meer zijn. Bij lampen heb je dat meestal niet. Sterker nog, de verweerde look van een vintage lamp zorgt zelfs voor een echte, authentieke uitstraling. Je kunt meestal wel een mooie lamp online vinden, maar een rommelmarkt of antiekwinkel is natuurlijk ook een goede plek om zo’n lamp te vinden. Vaak zul je de lamp wel moeten restaureren of zelfs repareren om hem echt te kunnen gebruiken. Maar met een paar lamp onderdelen krijg je ze meestal snel weer aan de praat.

Overweeg antiek in huis

Antiek is vaak behoorlijk duur en niet altijd even praktisch. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Want wanneer is iets nu antiek? Meestal moeten meubels dan een bepaalde leeftijd hebben, maar een mooi vintage interieur kan je ook krijgen met bijvoorbeeld een erfstuk uit de familie. Een oude kast, tafel of stoel staat dan ook heel mooi en hoeft ook niet veel te kosten. Soms kan je ook juist op zoek gaan naar oude, versleten meubels. Als je deze opnieuw laat stofferen heb je ook een uniek meubelstuk voor jouw interieur.

Combineer oud en nieuw

Dat vintage populair is, dat weten bedrijven ook. Die spelen hier natuurlijk slim op in door retro producten uit te brengen. Wij zouden het niet aanraden om allerlei retro items in huis te halen, maar door juist oud en nieuw te combineren kan je een heel mooi vintage interieur verkrijgen. Koop bijvoorbeeld een nieuwe bank en een tapijt met vintage uitstraling en combineer dit met authentieke meubels en lampen. Maak je interieur af met decoratie en woonaccessoires in stijl.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *