Antiek interieur

Authentieke items voor een vintage interieur

Retro of vintage is niet meer weg te denken de laatste tijd. Of het nu gaat om meubels, apparatuur of kleding, de invloeden van de 60’s en 70’s zijn vrijwel overal te merken. Tal van merken spelen hierop in door nieuwe producten te ontwikkelen met een vintage of doorleefd uiterlijk. Maar het is het mooiste voor je interieur als je echte authentieke items kunt vinden om je interieur te verrijken. 

Antiek interieur

Waarom heb je authentieke items nodig?

Een vintage of retro interieur is natuurlijk zo mooi en stijlvol omdat het een doorleefd karakter heeft. Bovendien zijn de meubelen van weleer vaak van zeer goede kwaliteit, waardoor ze er ook na jaren nog steeds goed uitzien en heerlijk comfortabel kunnen zitten. Een nieuw stofje of een kleine restauratie kan wonderen doen.

Bij nieuwe producten is de kwaliteit vaak minder. Bovendien hebben retro of vintage meubelen vaak toch een moderne twist, waardoor je niet tot een authentiek, vintage interieur komt. Daarbij moet gezegd worden dat een echt, authentiek item in jouw interieur een absolute eye-catcher is.

Waar vind je echte vintage meubels en accessoires?

Ben je op zoek naar een meubelstuk, een mooie, industriële lamp of decoratieve items, zoals een ouderwetse radio of een echte platenspeler? Je vindt zoiets niet zomaar en het ligt ook bij elke winkel. Antiekwinkeltjes vind je niet veel meer, maar ze zijn er nog wel.  Wil je weten of er een winkel bij jou in de buurt is? Neem dan eens een kijkje op www.antiekwinkel.nl, voor een overzicht met alle antiekwinkels bij jou in de buurt.

Naast specifieke antiekwinkels vind je nog geregeld mooie zaken die zich specialiseren in een niche. Ouderwetse platenwinkels zijn weer terug van weggeweest, daar kunnen ze je waarschijnlijk ook helpen aan een platenspeler. Maar ook online kan je terecht voor echt antiek of andere klassieke items. Zo vind je op de website van Lamplord een groot aanbod aan antieke lampen en lamponderdelen.

Omdat het toch meestal om ‘tweedehands producten’ gaat is een rommelmarkt, vlooienmarkt of een bezoekje aan Marktplaats ook nog weleens de moeite waard is.

Hoe krijg je een authentiek vintage interieur?

Om een mooi authentiek interieur te krijgen kan je prima oud en nieuw combineren. Vandaag de dag kan je heel gemakkelijk aan mooie, nieuwe vloerkleden komen met een vintage uitstraling. En voor een mooie bank of tafel met een retro look kan je tegenwoordig ook bij tal van meubelzaken terecht. Om jouw interieur vervolgens compleet te maken, kan jij je nieuwe meubels combineren met een mooie antieke kast of een antieke hanglamp voor boven je eettafel.antieke kroonluchter in huis

Je kunt ook een oud schilderij gebruiken om jouw woning net iets meer sfeer te geven in de stijl van jouw interieur. Wil je echt een statement maken of een eye-catcher in huis halen? Kijk dan eens of je een antieke kroonluchter kwijt kan in je huis. Daarmee maak je absoluut indruk op iedereen die bij jou binnenkomt.

Het voordeel van authentieke producten in jouw interieur is dat je echt unieke items in huis haalt. De meubels en accessoires die jij in je huis hebt, kom je ook niet zomaar ergens tegen. Bovendien hebben de items in jouw huis ook allemaal hun eigen karakter, wat zorgt voor een sfeervol en aangenaam interieur.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *