Archery Tag

Archery tag, oftewel veilig boogschieten

Archery Tag is een relatief nieuwe sport en is in korte tijd heel populair geworden. Dat is natuurlijk met een reden. Boogschieten is leuk, maar saai en paintballen is gaaf, maar pijnlijk. De gouden middenweg vind je bij Archery tag.

Wat is Archery tag?

FoamtopsArchery Tag of Arrow Tag  is een soort boogschieten, alleen bij Archery Tag wordt er gebruikgemaakt vaneen zachte foamtop. Dit is een zachte, platte kop. Je hoeft dus niet bang te zijn om onder de blauwe plekken thuis te komen. Je moet wel een masker op om je gezicht te beschermen, maar over het algemeen valt het best wel mee met de pijn. Je kunt Archery Tag dus ook zien als een kruising tussen boogschieten en paintballen.

Hoe speel je Archery Tag?

Je kunt Archery Tag op verschillende manieren spelen. Je kunt op schietschijven schieten met de foamtop pijlen. Hoe dichter je bij de roos zit, hoe meer punten je krijgt. Dit is ideaal om het ijs te breken bij een kinderfeestje, maar voor een vrijgezellenfeestje is het wel wat saai. In de meeste gevallen doe je dit eerst even om te oefenen met pijl en boog.

Als je het schieten een beetje onder de knie hebt, kan je beginnen aan het echte werk. Je doet een masker op en verdeelt de groep in 2 teams. Je kunt kiezen voor een trefbal vorm, waarbij het team dat het eerste af is heeft verloren.

Een ander leuke spelvorm is een ‘capture the flag’ spelvorm. Tijdens dit spel moeten de teams elkaars targets raken met een pijl. Het team dat als eerste alle targets heeft geraakt, heeft gewonnen. Het leuke aan deze spelvorm is dat een speler eigenlijk nooit af kan gaan, maar weer terug moet gaan naar het beginpunt.

Wel of niet doen?

Archery Tag is een leuk en actief uitje voor zowel kinderen als volwassenen. Afhankelijk van waar je het speelt kan je het zowel buiten als binnen spelen. Met name in het voor- en najaar kan dat wel handig zijn. Zorg er wel voor dat je met een grote groep bent, want met zijn zessen is het spelletje snel afgelopen. Zit je te twijfelen of Archery Tag iets voor jou is? Wij hebben alvast het een en ander voor jou op een rij gezet.

Archery Tag is niets voor jou als:

  • Je lui bent.
  • Je niet geraakt wilt worden.
  • Je niet kunt mikken.
  • Je liever gaat breien of borduren.
  • Je geld wilt besparen.

Archery Tag is wel iets voor jou als:

  • Je wel kunt mikken.
  • Jij je collega’s of vrienden soms wel kunt schieten.
  • Je wel in bent voor een leuke, sportieve activiteit.
  • Je met paintballen ook altijd als eerste het konijnenpak aantrekt.
  • Je een stoere zoon of dochter hebt met voldoende vriendjes.

Misschien ontbreekt er nog wat aan, maar je kunt hier al een beetje uit opmaken wat je kunt verwachten bij Archery Tag. Een paar uurtjes Archery Tag gaat gepaard met een hoop lol, waar je maanden later nog over napraat, of het nu voor een kinderfeestje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *