Het perfecte kinderfeestje plannen? Hier wat ideeën!

Soms is het best lastig om elk jaar weer een origineel kinderfeestje te plannen voor je kids. Natuurlijk wil je de leukste ouder uit de buurt zijn en dat vereist soms creativiteit. Niet getreurd, wij staan voor je klaar en delen onze tips voor een geslaagd partijtje!

planning

Een planning is een erg belangrijk element bij een kinderfeestje. Maak een draaiboek van de geplande evenementen en vergeet hierbij ook niet in op te nemen wanneer alle uitnodigingen verstuurd of gegeven moeten worden.  Als je een tijdschema maakt over hoe de dag moet verlopen zal dit al een hoop chaos voorkomen (wat het toch wel wordt). Vergeet vooral niet met alle ouders goed te communiceren. Haal jij alle kids bijvoorbeeld zelf op en breng je zo ook weer thuis? Of moeten ze opgehaald worden?

Thema

Kinderen hebben vaak verschillende fases waarin ze helemaal fan zijn van het een of het ander. Het is dan jaarlijks onwijs leuk voor hen om een themafeestje te hebben in waar zij dan helemaal hoteldebotel van zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Fortnite
  • Harry Potter
  • Frozen/Prinsessen en draken
  • Pokémon
  • Superhelden
  • Minions
  • Lego

Dit thema kan je dan tot in den puntjes doortrekken in de uitnodiging, versiering, activiteiten en de dresscode! dit zorgt er voor dat elk jaar onvergetelijk wordt. Kijk ook vooral wat leuk is voor je gezelschap. Een feestje voor jongens? Ga iets stoers doen, zoals quad rijden. Voor meisjes is het dan weer heel leuk om een High tea kinderfeestje te organiseren.

Bedenk je wat je kinderen en hun vriendjes leuk vinden

Bepaal de activiteiten op wat ze leuk vinden om te doen. Zorg gedurende dag wel voor wat variatie. Een mooie mix van activiteiten zijn iets creatiefs, iets voor hunzelf (op hun kamer spelen etc.) en iets actiefs zoals een speurtocht, zwemmen of bijvoorbeeld lasergamen. Dit is natuurlijk ook geheel afhankelijk van hun leeftijd.

Zorg er vooral voor dat niet elke seconde vol gepland is, een activiteit kan al snel uitlopen. Het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben. Zorg er voor dat je wat kortere activiteiten achter de hand hebt zoals een spelletje als er tijd over is.

Eten

Op een kinderpartijtje is lekker eten natuurlijk niet weg te denken. Een mooi versierde taart, cupcakes of plakjes cake met slagroom en door de kids zelf versierd. Heerlijk! Een beetje ongezond hoort er gewoon bij! Zorg er echter wel voor dat je op de hoogte bent van eventuele allergieën die de kinderen kunnen hebben. Bespreek dit goed met de ouders!

 

 

Een gedachte over “Het perfecte kinderfeestje plannen? Hier wat ideeën!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *