Wees fantasierijk met je kleding!

Voor veel mannen is het nog best lastig om de juiste kleuren te combineren tijdens het kiezen van hun kleding. De mode vandaag de dag is niet saai qua kleur dus er is ook enorm veel keus! Kies daarom niet altijd voor de standaard kleur, maar wees uniek, wijk een keer af, gebruik je fantasie! Door een niet standaard kleurkeuze te doen val je op. Natuurlijk wil je niet opvallen door de verkeerde kleur keus, je stropdas moet niet vloeken bij het overhemd dat je draagt. Maar een gewaagde uitstraling door de juiste kleurcombinatie kan je een moderne en opvallende uitstraling krijgen. Met de onderstaande tips kun je eenvoudig een nieuwe keus maken zonder bang te zijn om voor paal te lopen.

 

Kleurrijk is in de mode

Overhemden combineren

Waar voorheen de kleuren donkerblauw, grijs, bruin en zwart de overhand hadden, kent de nieuwe mode een diversiteit in kleuren. De “oude” kleuren zijn niet verdwenen hoor, ze worden juist gecombineerd met de “nieuwe” kleuren. De nieuwe frisse kleuren geven je een moderne uitstraling en fleuren je look op! Een andere kleur overhemd en een mooie nieuwe moderne stropdas kan je dus prima combineren met je donkerblauwe maatpak.

Het effect van kleur

Steeds meer zijn we ons bewust van het effect van kleur. Door een bepaalde kleur overhemd of stropdas te dragen kun je namelijk de denkwijze of de gemoedstoestand van je tegenpartij, je collega’s of je partner beïnvloeden! Enkele voorbeelden:

  • Een rode stropdas: Vestigt de aandacht op je;
  • Een blauwe stropdas: Zorgt dat mensen meer vertrouwen in je hebben;
  • Een roze stropdas: Straalt plezier uit en heeft een aantrekkingskracht op jonge vrouwen
  • Een groene stropdas: Staat uitnodigend en geeft klanten een goed gevoel

Kiezen voor complementerende, contrasterende of dezelfde kleuren?

Ondanks de eenvoudige tools op het internet zien we te vaak nog mannen die de match tussen bijvoorbeeld hun overhemd en bijpassende stropdas net niet helemaal juist hebben geïnterpreteerd. Bij het uitkiezen van je stropdas is het slim om contrasterende kleuren bij elkaar te dragen. Complimenterende kleuren bij elkaar dragen is vaak een risico omdat deze kleurencombinatie heel erg opvalt. Hou wat betreft kleur van je stropdas in ieder geval in de gaten dat je das donkerder moet zijn dan het overhemd dat je draagt.

Design en patroontjes, leuk!

Overhemden zijn al lang niet meer effe gekleurd. Ze zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende designs, prints en patronen. Als je een overhemd met een patroontje wilt dragen, kies dan een stropdas zonder patroon. Wil je toch graag een stropdas met patroon, kies dan een groter of een kleiner patroon dan wat in je overhemd voorkomt. Je kunt ook kiezen voor een heel ander soort patroon. Toch blijft het combineren van patronen met patronen erg moeilijk. Speel op save en neem of een effen overhemd of een effen stropdas als je het niet zeker weet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *