Tips om de warmte buiten te houden

In de zomer zitten we liever in de tuin, dan binnen in een warme woonkamer. Maar als je zorgvuldig te werk gaat hoeft de woonkamer geen sauna te worden. Wat moet je vooral wel of juist niet doen om de warmte niet binnen te krijgen, lees zeker deze tips:

Binnen

De temperatuur kan tijdens de zomer flink oplopen in huis, je kan dit eenvoudig oplossen door gebruik te maken van rolgordijnen of zonwerende folie. Beide weerkaatsen de zon en daarmee ook de warmte. Maar behalve met raamdecoratie kan je ook aan de slag met het sluiten van de ramen en deuren gedurende de dag. Vanaf de avond, wanneer het buiten afkoelt mag alles weer open, om de koele lucht binnen te halen.

 

Buiten

Voordat de zon en warmte binnendringt in huis, is het zeer efficiënt om dit buiten al tegen te gaan. Met bijvoorbeeld een schaduwdoek op maat of rolluiken. De schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in vele uitvoering, waaronder zelfs waterdichtheid bij regenachtige dagen. Ideaal om dan ook lekker in de tuin te kunnen zitten. Met rolluiken en gordijnen heb je het maximale benut om de warmte tegen te houden. Want zonder rolluiken kan er tussen het gordijn en de raam nog warmte blijven hangen.

 

Gedurende de dag

Drink voldoende water, neem voldoende rust. Ga af en toe naar buiten en smeer jezelf dan goed in. Heb je een zwembad? Neem dan een frisse duik en lees een boek buiten in de schaduw. Je hoeft jezelf niet te isoleren binnen, maar ga ook niet de hele dag vol in de zon zitten.

 

Tijdens het slapen

Als je te laat hebt gehandeld en het is op je slaapkamer al behoorlijk toegenomen in temperatuur, dan hebben we nog een aantal goedwerkende tips voor je. Plaats een ventilator op je bureau of kast met daarvoor een ijskoude fles en een opvang bakje. Zet de fles voor de ventilator voor extra koude lucht. En denk vooral aan koud, dan ga je dat ook steeds meer ervaren. 

Probeer vooral te genieten van de zomerse dagen, pas je hierop aan en verlang niet dat je alles op 1 dag kan doen wat je normaal gesproken ook doet. Net als met de muggen, als je de deuren en ramen sluit of een hordeur aanschaft, dan scheelt dit al een hele hoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *