Urban Jungle in huis

De Urban Jungle: de nieuwste woontrend

Het is één van de woontrends van dit moment: de Urban Jungle. Een huis mag weer vol staan met allerlei soorten planten en bloemen. En dat is niet voor niets, want niet alleen zijn planten een ideale manier om je woning mooi in te richten, sommige kamerplanten, zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit in huis. Reden genoeg dus om de Urban Jungle in huis te halen. 

Een Urban Jungle: wat is dat?

De Urban Jungle, zo noemden mensen de stad ook wel. Daarmee werd natuurlijk de drukte van de grote stad bedoeld. Fietsers die langs en door elkaar heen jagen, trams en bussen die door de straten denderen en natuurlijk de hoge gebouwen en drukke stations. Maar als wij het in huis over de Urban Jungle hebben, dan hebben wij het vooral over een interieur met veel groen in huis. Van bloemen tot cactussen en van palmbomen tot vetplantjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles wat groen is en leeft kan je gebruiken om jouw huis om te toveren tot Urban Jungle.

Hoe creëer je een Urban Jungle?

Je kunt je woonkamer of gehele huis vrij gemakkelijk inrichten als Urban Jungle. Je hebt namelijk niet echt nieuwe meubels nodig. Wat je wel nodig hebt? Planten, natuurlijk! Nu kan je kiezen uit allerlei soorten planten, maar voor een Urban Jungle look zijn er een aantal planten die met name populair zijn. Voor een Urban Jungle is het belangrijk dat de planten erg veel groen hebben. Bloemen en kleurtjes mogen natuurlijk, maar net als in de echte jungle moet groen de dominante kleur zijn. Daarnaast is het ook mooi meegenomen als de planten die je in huis haalt de lucht kunnen zuiveren, zodat je ook daadwerkelijk profijt hebt van de planten in jouw huis.

Welke planten moet je kiezen voor een Urban JungLe?

groene planten

Er zijn een aantal planten erg populair, we zetten de belangrijkste groene kamerplanten op een rij voor jouw Urban Jungle:

  • Een bananenplant met grote, groene bladeren. Als je geluk hebt, kunnen er zelfs bananen groeien aan jouw plant.
  • Een geldboom, deze plant heeft veel kleinere, groene bladeren en heeft een mooie, gevlochten stam.
  • Een gatenplant, deze plant heeft grote bladeren met, je hoort het al, gaten erin. Een mooi voordeel is dat deze plant ook de lucht in huis zuivert.
  • Cactus: klein of groot, groen of meer grijs, grote stekels of fijne haartjes. Eigenlijk past elke soort cactus wel in een Urban Jungle.
  • Pannenkoekplant: Dit is een mooie, middelgrote plant met veel ronde bladeren. Ook deze plant draagt bij aan een betere luchtkwaliteit.

Je huis inrichten volgens de Urban Jungle

Als je gaat voor een mooie, levendige woonkamer is het natuurlijk de vraag hoe je al deze planten een mooie plek geeft. Alles op een rij of alles op de vloer, dat is natuurlijk niet mooi. Net als in de natuur moet dit natuurlijk een beetje willekeurig worden verdeeld. Kies een aantal plekken uit waar jij je planten kwijt wilt en kijk vervolgens wat de mogelijkheden zijn. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor een hoogteverschil en gebruik maakt van verschillende natuurlijke materialen, waardoor je een mooi, natuurlijk geheel krijgt.

Werken met hoogtes

Een grote kamerplant, staat natuurlijk het mooist op de grond. Maar kleinere planten, kan je natuurlijk wat meer in beeld brengen door ze te verhogen. Zet ze bijvoorbeeld in de vensterbank of op tafel. Daarnaast kan je ook een plantenstandaard of bloempotstandaard gebruiken om je planten hoger te plaatsen. Daarnaast heb je ook speciale plantenbakken die je aan de wand kunt vastmaken of leuke plantenhangers die ideaal zijn voor hangplanten.  Kijk bijvoorbeeld naar het assortiment van Ferm Living met verschillende types plantenbakken en bloempotten.

Werk met natuurlijke materialen

Staal, plastic of glas? Dat past natuurlijk niet in een echte jungle. Wil je echt een natuurlijke sfeer creëren? Gebruik dan ook natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld niet voor een standaard bloempot, maar plaats jouw plant in een mooie, rieten mand of een juten zak. Daarnaast kan je ook op andere plekken in je interieur werken met natuurlijke materialen. Momenteel zijn materialen als bamboe, rotan en natuurlijk hout erg populair. Deze materialen complimenteren jouw natuurlijke jungle. Combineer bijvoorbeeld jouw planten met de mooie Tuvalu lamp van It’s About RoMi.

Zie jij het al helemaal zitten met die Urban Jungle in huis? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *