5x Bijzondere vloeren | Unieke vloeren voor in huis

“Ik wil een bijzondere vloer. Oh nee toch niet, want wat als ik erop uitgekeken raak?”

Zomaar een gedachte die regelmatig voorkomt bij mensen die gaan verhuizen of het huis binnenkort gaan renoveren. En het moment is daar: deze gedachte heeft ook jouw brein bereikt. Maar wat nu: ga je de drempel over, of blijf je aan de safe side en ga je voor een degelijke standaard laminaat vloer of standaard pvc vloer.

Om jou te inspireren en zoveel mogelijk te laten twijfelen hebben wij 5 bijzondere vloeren op een rijtje gezet. Volgens ons verdient namelijk ieder interieur een bijzondere designvloer. Dus stap die drempel over en laat je door ons inspireren.

Eerst een stukje geschiedenis: de ontwikkeling over de jaren

Bijzondere vloerdesigns zijn er sinds mensenheugenis. Bijzondere vloeren waren in de vroege 19e eeuw een teken van rijkdom. Je vind dan ook heel erg veel bijzondere vloeren in landhuizen, states en kastelen.

Maar niet alleen in de vroege 19e eeuw waren bijzondere vloeren erg populair. Zo waren bijvoorbeeld de seventies een echte tijd voor bijzondere vloerdesigns. Ook was de komst van de moderne woonstijlen een grote boost voor de bijzondere vloer. Design is hip en bij design horen bijzondere, excentrieke vloeren. Dat zien we vandaag de dag nog steeds terug in menig Nederlands huishouden.

Bijzondere vloer #1 – Krono original super natural classic

Voorzichtig beginnen met deze kleurige laminaat vloerKrono vloer

We beginnen voorzichtig met de Krono original super natural classic in weathered barnwood. Deze kleurige laminaat vloer met 4 v groeven van Krono geeft uw kamer een landelijke en charmante uitstraling. Hij oogt gezellig en een beetje rommelig en doet niets af ten opzichte van een echte houten vloer. Ben je een beetje verstrooid? Dan zou deze vloer wel eens goed bij jou kunnen passen!

Bijzondere vloer #2 – Classen almada glazed

Door naar het volgende level met deze oosters ogende laminaat vloerglazed vloer

We begonnen voorzichtig, maar met deze laminaat vloer gaan we all-in. Laminaat? Ja je lees het goed: een oosters ogende laminaat vloer. De indrukwekkende Classen almada glazed vloer is samengesteld met frisse kleuren, gekke vormen en ornamenten. Een echte blikvanger voor uw interieur!

Bijzondere vloer #3 –  Balterio Xpressions Domino

It’s in the name: Balterio Xpressions

Als we het over bijzondere vloeren hebben mogen we de Xpressions collectie van Balterio absoluut niet links laten liggen. De naam zegt het eigenlijk al: deze topcollectie van Balterio bestaat namelijk enkel en alleen uit bijzondere en expressieve design vloeren. Één van deze vloeren is de Xpressions Domino. Een laminaat vloer met diverse witte en zwart-grijze tinten in blokstructuur. Je zou verwachten dat de vloer door haar strakke design voornamelijk geschikt is voor moderne interieurstijlen. Niets is minder waar. De vloer is nóg veel mooier in een vintage interieurstijl.

Balterio vloer

 

Bijzondere vloer #4 – Balterio Xpressions Piano

Muzikaal en creatief? Dan is de Balterio Xpressions Piano een no-brainer

Anders dan alle anderen: de Xpressions Piano laminaat vloer is zeker weten een bijzondere design vloer die behoorlijk opvalt. Net als zijn broertje (de domino) heeft de Piano diverse witte en zwart-grijze tinten. De vloer wordt gelegd in een visgraat structuur en is geschikt voor diverse interieurstijlen.

 

Bijzondere vloer #5 – Quick step Versailles

Waan je in het wereldberoemde paleis van VersaillesQuickstep Versailles vloer

Een prachtige klassieke maar toch ook bijzondere vloer: de Quick step Versailles. Deze designvloer wordt gekenmerkt door zijn gevarieerde structuren. Het is maar net vanuit welk oogpunt je naar deze vloer kijkt. Zo herken je vierkanten, driehoeken en zelfs x-vormen. De vloer is met name geschikt voor de klassiekere interieurstylen, maar misstaat ook zeker niet in een landelijke woonstijl. Ben jij een echte ‘zonnekoning’? Haal dan deze vloer in huis!

Meer bijzondere design vloeren?

Kun je na het lezen van deze blog niet genoeg krijgen van bijzondere vloeren? Of zijn de door ons uitgelichte vloeren toch niet helemaal wat jij zoekt? Bekijk dan nog meer vloeren op Luxuryfloors.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *