gedenksieraden

De mooiste gedenksieraden om jouw dierbare te herdenken

Gedenksieraden zijn steeds meer in trek

Gedenksieraden, we zien ze in steeds meer verschillende vormen en maten. De tijd van grote urnen is een beetje voorbij en we kiezen steeds vaker voor mooie en sierlijke assieraden. Niet heel gek, want het verliezen van een dierbare is niet zomaar iets en het is toch prachtig dat jij jouw dierbare zo dicht mogelijk bij je kunt houden.

Steeds vaker kiezen mensen dan ook voor een gedenksieraad, ook wel assierraad genoemd. Maar wat is dat nou eigenlijk, zo’n assierraad?

Het woord zegt het eigenlijk al. Een assierraad is een sieraad waarin een beetje van de as van een overledene in verwerkt wordt. Een subtiele manier waarop jij je dierbare kunt gedenken. Het mooiste? Een assierraad heb je altijd bij je en kan altijd gedragen worden.

Het vinden van een mooie assierraad is echter niet zomaar iets. U zit op dit moment vast en zeker in rollercoaster en u wordt overladen door een gevoel van verdriet. Wij snappen dat het dan lastig is om keuzes te maken en een passende gedenksierraad uit te zoeken. Daarom hebben wij voor u de 5 mooiste gedenksieraden op een rijtje gezet.

 

#1 Gedenksieraad – Het zilveren ‘veertje’ – Ashanger in een veer vorm.

Een subtiele gedenksierraad in een veer vorm die je aan een zilveren ketting kunt hangen. De veer is een mooi symbool omdat veren staan voor vrijheid. Net als bij volgens. Daarnaast geloofden de Indianen dat wanneer je een veer vond, het betekende dat een dierbare was overleden. In het veertje zit een kleine opening die afgesloten is met een schroef. Via de opening kun je zelf de sieraad voorzien van een beetje as.

 

#2 Gedenksieraad – De zilveren of gouden ster – Ashanger in stervorm

Wederom een sierlijke ashanger die je aan een ketting kunt hangen. Zeer passend als gedenksieraad voor uw overledene. De ster staat namelijk symbool voor licht in de duisternis. Daarnaast is de ster ook het symbool van navigatie en mensen richting geven, zoals ook sterren aan de sterrenhemel.  Met een ashanger in stervorm kun jij er dus op vertrouwen dat jouw dierbare jou ook in de toekomst via de juiste weg zal leiden.

 

#3 Gedenksieraad – Gouden cirkel met parel – Ronde ashanger met een parel.

We blijven bij de ashangers. Dit keer de prachtige gouden assieraad in cirkelvorm met geïntegreerde parel (zoetwaterparel). Een stijlvolle ronde ashanger die uw dierbare op een speciale manier uitbeeld. Van parels wordt namelijk gezegd dat deze een zachte en zuiverende energie met zich mee dragen. Deze energie zorgt voor rust, vrede en verlichting, zowel fysiek als mentaal. Een perfecte steun in de rug waar u kracht uit kunt halen voor de toekomst.

 

#4 Gedenksieraad – Ring met gouden bolletje – Asring met rond bolletje in parelvorm

Asringen, steeds meer mensen kiezen ervoor. Daarom hebben we een speciale asring in dit lijstje opgenomen. De asring met gouden bol is een prachtige ring met een sierlijk ontwerp waarbij aan details is gedacht. De ring zelf is gemaakt van 925 sterling zilver en het ‘bolletje in parelvorm’ is goud. Het bolletje is het symbolische middelpunt van de ring. Een mooie gedenkwijze voor diegene die jou zo ontzettend dierbaar was. LET OP: De as in deze ring dient toegevoegd te worden door een goudsmid.

 

#5 Gedenksieraad – ‘Tree of life’ RVS assieraad – Ashanger in boomvorm.

De laatste in het rijtje is weer een ashanger. De zogenaamde ‘tree of life’ RVS assieraad.  Dat de boom in dit rijtje staat is natuurlijk niet heel gek. De levensboom staat wordt in veel landen en in veel culturen gezien als hét symbool voor het leven. De levensboom staat in vrijwel alle gevallen op een centrale plaats. Een prachtige symboliek voor uw dierbare dus.

 

Één van deze assieraden kopen of meer assieraden bekijken?

We hopen van harte dat we jou met onze blog stukje verder hebben kunnen helpen in jouw zoektocht naar een ‘mooi’ gedenksieraad. Heb je in de blog een voorbestemde gedenksieraad gezien? Bekijk dan de website van onze partner Assierraad.com. Zij hebben een prachtige selectie aan gedenksieraden. Ook de 5 assierraden waarover je gelezen hebt in deze blog zijn daar te vinden

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *